Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Melon Wit

Vår Gotländska tolkning av en ofiltrerad belgisk witbier. Bryggd med lokalt odlat korn från Binge Gård och specialmalt från Bayern. Humlesorten hüll melon ger tillsammans med färskpressad juice från Galiamelon ölets fruktiga arom.

Kort och gott - en härlig ölupplevelse från Gotland!

Smakprofil

Utseende En disigt, skimrande ljusgul färg med glimmer av grönska i sommarljus. 
Doft: En härligt fruktig doft med balanserade melontoner från både humle och galiamelon. Även en viss kryddighet som påminner om nejlika finns i bakgrunden. 
Smak: Frukt och fräschör spelar huvudrollen i smak. subtila melontoner balanserar en mjuk kryddig avslutning. Passar som allra bäst med solsken i blick.

Witbier

Namnet Witbier kommer från vetemalten som gör ölet grumligt och nästan vitt i färgen. Till skillnad från tysk veteöl använder man en mindre mängd vete och dessutom omältat vete. Ölet är ofta smaksatt, i vår tolkning med melon, men traditionellt ofta med korianderfrö
och apelsinskal.
Att smaksätta witbier med frukt och kryddor kommer från tiden innan humle användes som främsta smaksättare. På den tiden användes ört- och kryddblandningen gruit för att balansera den söta maltsmaken. Numera doftar och smakar witbier friskt och fruktigt, tillsammans med vetet och kryddorna får ölet en aromatisk och blommig doft
Mer från vårt bryggeri

Wisby Pils

Shogun Bulldog JIPA

Källartrollet

Valkyrians Välkomst

Brutal Bulldog Double IPA

Sleepy Bulldog Pale Ale

Sitting Bulldog IPA

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Wisby Oaked Porter

Wisby Julbrygd

Sleepy Bulldog Winter Ale

Wisby Weisse

Wisby Stout

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Great White Bulldog Wheat IPA

Wisby Klosteröl

Daredevil Bulldog Peoples IPA

Bushveld Bulldog

Wisby Mörk

Wisby Påsköl

Melon Wit

Sleepy Bulldog Best Bitter

Red October