Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Grå Gåsens ansjovisrulle

För 4 personer
Avnjutes tillsammans med en Wisby Pils

Gör en tunn ugnspannkaka på:
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 msk ansjovisspad
Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform cirka 20 x 30 cm. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter, eller tills den har fått fin färg och stannat. Låt den svalna helt.

Gör fyllningen på:
2 medelstora finhackade gula lökar
2 msk smör
10 finhackade ansjoviskryddade sillfiléer
Lite ansjovisspad
Rikligt med finhackad dill (går bra att använda fryst)
1 ½ dl riven ost, gärna Västerbotten

Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Tillsätt ansjovishacket och ansjovisspadet och låt det hela puttra en stund, så att det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt rikligt med dill och ta bort från värmen. Vänd nu hela ugnspannkakan upp och ner på ett nytt bakplåtspapper, så att den fina sidan kommer nedåt. Fördela fyllningen på pannkakan, men avsluta cirka 2 cm från bortre kanten (så att det inte ramlar ut när man sedan ska rulla den). Fördela den rivna osten på fyllningen och rulla ihop, precis som en rulltårta. Lägg den så att skarven ligger nedåt. Toppa rullen med riven ost, den fäster bättre om man först penslar med lite smält smör. Gratinera i 225 grader tills osten smält och fått lite fin färg. Skär upp i bitar, och servera gärna med en liten rädissallad, citron, knäckebröd och en Wisby pils.