Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Jessens Pasta pimenton

För 4 till 6 personer
Avnjutes med en Sitting Bulldog IPA

Ingredienser:

1 paket alejandros chorizo (4 korvar)
3 vitlöksklyftor
Cirka ½ dl olivolja
Cirka 2 tsk socker (10 gram)
Cirka 1 tsk salt (5 gram)
Svartpeppar.
Servera med vår fina äggpasta, en grönsallad och gott bröd.


Så här gör du:
Tomatsåsen är fundamentet som ska bära denna rätt. Få till en god tomatsås så har du grunden till många goda pastarätter, grytor och annat.

Krossa vitlöksklyftorna med sidan av din kökskniv mot skärbrädan, så kan du lätt pilla bort skalet. Hacka sedan vitlöken fint. Fräs i olivoljan direkt i kastrull som ska rymma allt ovan (medelhög värme). Rör om i kastrullen med jämna mellanrum så att vitlöken blir jämnt brynt. Våga bryna den tills den fått en djup gyllenbrun färg och vitlökshacket börjar klumpa ihop sig, då har du fått en härlig karamellisering av vitlöken som ger fin smak till din tomatsås. Det är dock viktigt att den inte bränns, för då är det bara att börja om från början. Gränsen mellan karamelliserad och bränd vitlök är fin, så håll uppsikt! Avbryt fräsningen av vitlöken genom att hälla på tomaten och röra om. Krydda med socker, salt och svartpeppar, låt koka ihop och smaka av med mer kryddor om du önskar. Kom ihåg att korvarna kommer tillföra en hel del smak, inte minst sälta, så tomatsåsen ska vara mild med en söt smak från vitlöken. När du är nöjd med din tomatbas tillsätter du korvarna och låter det hela sjuda under lock minst 30 min.

Allt du behöver göra är att se till att det inte kokar för häftigt, då kan såsen brännas vid i botten av kastrullen. Rör om lite när du känner för det, smaka av och se hur smaken gradvis fördjupas ju längre korvarna får puttra. Efter ca 30 min börjar korvarna bli möra och fett från korvarna börjar lägga sig på toppen av såsen.

Klart att servera, men kan också sjuda upp till 1 timme till om så önskas. Servera med vår äggpasta, ett gott bröd och en Sitting Bulldog IPA.