Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Upper Houses Valkyriandessert

Upper House yoghurtsorbet och chokladbavarois på Valkyrians Välkomst med chokladcremeux och aprikospuré

Recept
För 10 personer
Ingredienser:
Sorbet på Valkyrians Välkomst och yoghurt
200 g Valkyrians Välkomst
200 g yoghurt
¼ vaniljstång
100 g strösocker
3 g gelatin

Valkyrian chokladbavarois
100 g Valkyrians Välkomst
100 g grädde
40 g äggula
20 g muscovadosocker
3 g gelatin
220 g grädde
80 g mörk choklad

Chokladcremeux
100 g Valkyrians Välkomst
100 g grädde
20 g socker
30 g äggula

Aprikospuré
70 g torkade aprikoser
50 g vatten
30 g citronjuice

Metod:
Sorbet på Valkyrians Välkomst och yoghurt
Blötlägg gelatinet. Koka sedan upp öl, socker och skrapade vaniljfrön. Lägg i med gelatinet, stavmixa vätskan och tillsätt yoghurt. Sila och kyl. Kör sedan i glassmaskin och frys.

Valkyrian chokladbavarois
Blötlägg gelatinet. Koka sedan upp öl, socker och grädde. Häll vätskan över äggulan, sjud upp till 82°C. Lägg sedan i chokladen och gelatinet. Mixa med en stavmixer, sila och kyl till rumstemperatur. Vispa under tiden upp grädden lätt. Montera grädden i chokladbasen. Lägg upp i en box och kyl. När den har satt sig, vispa den lite lätt och lägg i spritspåse.

Chokladcremeux
Koka upp öl, grädde och socker. Häll vätskan över äggulan, sjud upp till 82°c. Lägg sedan i choklad och mixa med en stavmixer, sila och kyl. När den har satt sig i kyl så vispa den lite lätt och lägg i spritspåse. Kyl.

Aprikospuré
Börja med att hacka ner aprikoserna och lägg dem i vatten och citronjuice. Om det är möjligt låt dem stå någon timme i kyl så att de kan svälla lite, så går det lättare att mixa den slät. Mixa sedan till en slät puré. Lägg i en spritspåse. Kyl.

Dekoration
10 st chokladflarn
10 st skivade stansade rågbröd som är bakade
30 st små ängsyrablad
10 st mördegsskal

Montering
Börja med att spritsa chokladbavarois i mördegsskalen, lägg dit rågbrödschipset och spritsa med aprikoskrämen. Spritsa sedan chokladcremeux på tallrikarna och tryck dit mördegsskalen. Forma sorbeten till ett ägg eller en kula och dekorera med chokladplattorna och ängsyran. Klart!

Ät och drick en Valkyrians Välkomst till.