Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Medaljregn efter Meininger International Craft Beer Award

Medaljregn efter Meininger International Craft Beer Award

För andra året i rad kammade vi hem medaljer i prestigefyllda tävlingen Meininger’s International Craft Beer Awards 2017. Guld för Bushveld Bulldog IPA och silver för Sleepy Bulldog Summer PA och Valkyrians Välkomst. 

970 öl från 28 länder testades av 90 domare i Neustadt an der Weinstrasse i Tyskland i början av maj. Meininger’s International Craft Beer Awards 2017 är en av Europas mest renommerade och prestigefyllda internationella öltävlingar. 2016 deltog 750 öl i de olika kategorierna. I år hade antalet ökat till 970. De 90 domarna som kommer från bryggeribranschen, är sommelierer eller journalister med inriktning på öl, arbetade hårt under två dagar för att poängsätta efter utseende, smak, arom, hur stiltypisk ölet är och helhetsintrycket. 

Förra året så vann vi guld för Great White Wheat IPA och i år deltog vi med fem öl, varav tre tog medalj – guld för Bushveld Bulldog IPA och silver för Sleepy Bulldog Summer PA och Valkyrians Välkomst.


Det är riktigt kul att just de här tre ölen uppskattades lika mycket av domarna som av oss. Bushveld Bulldog är en IPA med bara Sydafrikansk humle. Den gyllene färgen kommer från vår egen bulldogmalt, som framställs av korn odlat på södra Gotland.

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale är vårt första öl i en större ekologisk ambition där både malt och amerikanskt humle är ekologiskt odlat, skördat och processat i denna brygd. 

Specialbrygden Valkyrians Välkomst är ett Barley Wine som har lagrats på Sauternefat under två år. Varje domare provar blint och poängsätter ca 200 öl efter 21 unika attribut. Årets tävling präglades av väldigt hög kvalitet på alla brygder, en stor variation av ölsorter och en tuff utmaning för domarna. 

Dela

Årets Rocktoberöl – en röd lager

”Det är en konstart att brygga öl”

Grå gåsens laxpudding