Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Dina äpplen kan bli öl!

1/1

Under skördesäsongen vill vi på Gotlands Bryggeri skapa vår version av en farmhouse ale, i år skapad med äpplen från gotländska trädgårdar som lämnas in till bryggeriet.

– Vi vill skapa något unikt tillsammans med våra riktiga ambassadörer - gotlänningarna. Att brygga en så kallad farmhouse ale har sina rötter i en gammal europeisk tradition där man bryggde öl av korn, humle och jäst från den egna gården. Om man hade knapert med korn var det dock vanligt att använda andra råvaror som fanns tillgängliga under säsongen, som exempelvis frukt. Det här är ett projekt som jag håller väldigt varmt om hjärtat, och jag ser fram emot att träffa alla den 13–17 oktober, säger Mikael Mossvall, VD på Gotlands Bryggeri.

– Vi har länge velat göra en traditionell farmhouse ale i modern tappning. Vår förhoppning är att det ska bli en årlig tradition att skapa öl tillsammans med invånarna på Gotland. I år är vi även glada att ha våra vänner på Halfvede Musteri som samarbetspartners, vilka kommer tillföra ca 30% must till brygden, fortsätter Joakim Eneqvist, bryggmästare på Gotlands Bryggeri.

INFORMATION OM INSAMLINGEN

Kom och lämna in dina äpplen nu i oktober, vi kommer stå redo utanför bryggeriet på S:t Hansgatan 47 den: 13-14 oktober mellan kl. 12.00-16.00 samt den 15-17 oktober mellan kl. 15.00-18.00.

Ta med så mycket äpplen ni har och vill dela med er av! Ton, kilo eller gram – vi är tacksamma för det vi kan få. Vi kommer bjuda på alkoholfri öl och tilltugg under insamlingen och ser fram emot att träffa er alla!

Hälsningar från Bryggarlaget på Gotlands Bryggeri