Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Gotlands Bryggeri presenterar skisser på det nya bryggeriet

1/1

I mars i år blev det klart att Gotlands Bryggeri expanderar på ön genom att bygga ytterligare ett bryggeri på Cypressgatan 3B. Nu lämnar företaget in bygglovsansökan för det nya bryggeriet och kan avslöja detaljer kring bryggeriets utseende.

Två arkitekter har arbetat med byggnadens design och funktion och när Gotlands Bryggeri nu lämnar in bygglovsansökan utlovas ett bryggeri med modern hantverkskapacitet, iklädd en stilren metallfasad med inbjudande hörnglaspartier som ger en maritim känsla passande till bryggeriets placering nära Visby hamn. Bryggeriets symbol, den gotiska bågen, frontar kustlinjen vid Visbys södra siluett.

– Vi vill skapa ett bryggeri som, på ett bra sätt, etablerar sig i befintlig miljö och som samtidigt är med och skapar en positiv utveckling för närområdet. Den gotiska bågen är inte bara symbol för Gotlands Bryggeri, utan har även en stark historisk koppling till ön. För alla som, kvällar och nätter, närmar sig Visby från havet, kommer den gotiska bågen och bryggeriets hörnglaspartier att lysa välkomnande, likt lyktor,säger Anders Rabenius, ansvarig arkitekt för projektet.

Intresset för svensk hantverksöl har de senaste åren ökat stort och den gotländska bryggeriscenen blomstrar. Gotlands Bryggeri ser tillskottet av det nya bryggeriet som ett sätt att långsiktigt investera i Gotland och samtidigt svara upp mot efterfrågan av högkvalitativt hantverksöl. Det nya bryggeriet har anpassats till sin storlek med tanke på att man ska uppnå målet om en produktionskapacitet på drygt två miljoner liter per år, något som blir möjligt tack vare smart och modern planering.

 Vi är otroligt stolta över att i mer än 20 år varit en aktiv del av Gotland och det känns därför helt rätt att satsa ännu mer på närvaron lokalt. Vi vill att alla gotlänningar ska uppleva bryggeriet som ett positivt tillskott, både i form av vad det utseendemässigt gör för närområdet och vad det bidrar till i form av all god öl som vi kommer kunna brygga framöver, säger Mikael Mossvall, VD på Gotlands Bryggeri. 

Det befintliga bryggeriet på S:t Hansgatan 47 kommer fortsatt att ha en nyckelroll i Gotlands Bryggeris verksamhet. Närheten mellan Visby och Cypressgatan ses som en stor tillgång i utvecklingen av kommande hantverksöl.