Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Brutal Bulldog Double IPA

Brutal Bulldog Double IPA är en intensiv bekantskap. De två unika humlesorterna Galaxy från Australien och Nelson Sauvin från Nya Zeeland ger en smak som påminner om tropisk frukt. Den är torrhumlad två gånger och har en alkoholstyrka på 8,4%, vilket ger den en smakupplevelse utöver det vanliga. Bästa sättet att avnjuta Brutal Bulldog Double IPA är ur ett tulpanformat glas. Servera ölen vid en temperatur på 10 –12 C°.

Pris
26,20
Artikelnummer
89182

Smakprofil

Utseende: Ljusare nyans av bärnstensfärg.
Doft: En riklig humlefruktig doft med inslag av krusbär, mango och papaya samt en tydlig arom av rostad malt.
Smak: En tydlig maltfyllig kropp och en välkomponerad humlebeska som lyfts upp av en honungssöt ton samt lång fruktig eftersmak.

Fakta – Double IPA

Benämningen India Pale Ale är, som framgår av namnet, en ale. Den har karaktäristiska humlefruktiga toner, kraftig beska samt en markerad fyllighet som kommer från en relativt hög stamvörtstyrka. Den höga stamvörtstyrkan innebär i sin tur att alkoholhalten i de flesta fall är betydligt högre än andra ales. Alkoholstyrkan i en Double IPA ligger på över sju volymprocent med mycket kraftig humle och av alkoholstyrkan en kraftig fyllighet.


Stamvört (P)
19,5
Restextrakt (% vikt)
4,4
Alkohol (% volym)
8,4%
Färg (EBC)
48
Beska
55

Relaterade