Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Barley Blot

Specialbrygden Wisby Barley Blot är ett Barley Wine som har lagrats på cognacsfat.

Smakprofil

Ett Barley Wine, som lagras 6 månader på cognacsfat. Mörk malt, blandat med toner av nötter och en rund cognacskaraktär framträder tydligt i doft. Även i gommen kommer dessa kraftfulla, men harmoniska smaker fram, med mustiga nyanser av syltad och torkad frukt, nötter och fat. Wisby Barley blot har en karaktär som påminner om ett vin, med samma kraft och komplexitet.

Fakta – Barley Wine

Barley wine har en hög alkoholhalt på mellan 8 och 12 volymprocent och med en vörtstyrka upp till 1.120. Det är den höga alkoholhalten som gör att det benämns "vin", men eftersom det tillverkas av malt och inte av druvor rör det sig om öl. Det finns två sorters barley wine. Dels den amerikanska, som oftast är mer humlad och bitter och bärnstensfärgad eller ljusbrun i färgen. Dels den engelska varianten som oftast är mindre bitter och mindre humlad, men som kan variera i färgen från gyllenröd till nästan helt svart.


Alkohol (% volym)
9,5%

Relaterade