Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Easy Rider Bulldog Non-alcoholic IPA är en hyllning till det alkoholfria ölet. En stor smakupplevelse som, när flaskan är slut, låter dig hoppa upp på din båge och sticka i väg. Frihet på flaska så att säga. Vi valt att brygga en ofiltrerad blyfri (alkholfri) IPA, trimmad med vete, karamellmalt och vår egenodlade Bulldog pale ale-malt. För att höja oktantalet har vi valt en humleblandning av amerikanska citra, australiensiska galaxy samt nyazeelänska pacific jade.

Smakprofil

Utseende: Bärnstensfärgat öl toppad av en molnvit skumkrona.
Doft: Utpräglad fruktig humledoft med inslag av citrus, fläderblomma, litchi och passionsfrukt.
Smak: Avrundad, lätt maltfyllig kropp som kompenseras av en tydlig humlebeska samt en maltsöt och humlefruktig eftersmak.

Fakta – IPA

Benämningen India Pale Ale är, som framgår av namnet, en ale med karaktäristiska humlefruktiga toner, kraftig beska samt en markerad fyllighet som kommer av en relativt hög stamvörtstyrka. Den höga stamvörtstyrkan innebär i sin tur att alkoholhalten i de flesta fall är betydligt högre än i andra ales. IPA kom till under sent 1700-tal när handelsförbindelserna mellan Indien och England krävde ett öl som kunde hålla sig fräsc


Stamvört (P)
6,5
Restextrakt (% vikt)
8
Alkohol (% volym)
0,4%
Färg (EBC)
18
Beska
18
TILLVERKNINGSMETOD

Efter jäsningsprocessen pumpas ölen över till en lagertank där den kyls ner till ca. -1 C° tillsammans med en ny giva humle. Denna s.k. torr-humling betonar ytterligare humlekaraktären. Ölet är även ofiltrerat för att få fram den rätta smaken och känslan i gommen.


Relaterade