Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Eko Bulldog (f.d Sleepy Bulldog Summer Pale Ale)

Eko Bulldog är vårt första öl i en större ekologisk ambition. Både malt och humle är ekologiskt odlat, skördat och processat i denna brygd som smakar precis lika gott som vanligt, men som har en god eftersmak av ett renare samvete. Vi på Gotlands Bryggeri tror på ett långsiktigt och seriöst miljöarbete som innefattar allt från val av råvaror till produktion och logistik.

Pris
20:80
Artikelnummer
88173

Smakprofil

Utseende: Tjock, gyllengul färg som påminner om mogna persikor.
Doft: Tydlig, blommig doft med inslag av gräddkola och mogna frukter som banan, aprikos och citrus.
Smak: Balanserad fyllighet med en riklig smakkombination av rostad malt, mogna bananer och torkade fikon som stöttas av en tydlig humlebeska som bidrar till en lång eftersmak.

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Fakta – Pale Ale

Benämningen Pale Ale förkommer i de flesta länder som har en produktion av ales. Traditionellt var en Pale Ale en ljusare typ av ale som bryggdes på ljusare malt. Idag förknippas denna ölsort mer med dess karaktäristiska humle som har fruktiga toner och en markerad beska utan att den blir allt för dominerande. Normalt ligger alkoholhalten i denna produkt på mellan 3,8 och 5,5 volymprocent.


Stamvört (P)
12,5
Restextrakt (% vikt)
3,0
Alkohol (% volym)
5,0%
Färg (EBC)
11
Beska
30,5
TILLVERKNINGSMETOD

Efter avslutad bryggning påbörjas huvudjäsningen under 5 dygn i 20 C° i öppna jäskar. Därefter pumpas ölen vidare till en sluten lagertank där kröjsning sker av ytterligare en vetebrygd under samma temperatur. Efter kröjsningen kyls ölen ned till 0 C° med påföljande 2 veckors mognad.


Relaterade