Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Hazy Bulldog APA

Dofter av amerikanska humletoner sprider sig från bryggeriet i Visby. Nya Hazy Bulldog APA innehåller gotländsk malt från Binge Gård vilken låter humlen ta fin plats i smakupplevelsen. Ölet är delfiltrerat vilket ger en disig, halmgul färg och med sin komplexa smakkaraktär innehållandes både en uppfriskande citruston och lite tyngre tropisk frukt i aromen gör ölet sig väl som sällskapsdryck. En pale ale the Gotland way, helt enkelt.

Hazy Bulldog APA finns i Systembolagets beställningssortiment i 12-pack från och med den 6 november 2018.

Pris
21,90
Artikelnummer
81359-03

Smakprofil

Utseende: Dimmig, halmgul färg
Doft: Apelsinmarmelad, Ananas, Citrus
Upplevelse: En lätt ale med tung humlekaraktär som har både en uppfriskande citrusarom och lite tyngre tropisk frukt med kåda och ananas i aromen. Hazy Bulldog har en tydlig beska utan att den tar överhanden och den estriga fruktigheten från jästen kompletterar humlefruktigheten.

Fakta – APA

Amerikansk pale ale (förkortat APA) är ett överjäst öl som är mer aromatiskt och mjukare än de i den engelska pale ale-stilen. Detta beror främst på att den amerikanska humlen som används i ölet är mer aromatisk och fruktig än humle i engelsk stil. Amerikansk pale ale har ofta tydliga aromer av tropisk frukt, citrus och barrträd.


Stamvört (P)
13,5
Restextrakt (% vikt)
3,0
Alkohol (% volym)
5,7%
Färg (EBC)
20

Relaterade