Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Island Bulldog NEIPA

New England IPA är idag ett hett samtalsämne på den svenska hantverksscenen. Ölstilen som beskrivs som nästa generations IPA blev förra året officiellt erkänd av Brewers Association, och från och med 25 februari i år finns en gotländsk tolkning att tillgå via Systembolaget. Vår nya Island Bulldog NEIPA kan beskrivas som en modern tolkning av en modern ölstil. Till skillnad mot många andra öl av samma stil innehåller nämligen Island Bulldog NEIPA något mindre alkohol, samtidigt som det är stiltypiskt och välbalanserat med mjuka inslag av fruktighet från humlen.

Island Bulldog NEIPA finns i Systembolagets beställningssortiment i 12-pack från och med den 25 februari 2019.

Pris: 21,90 kr/flaska

Artikelnummer: 89002-03

Pris
21,90

Smakprofil

Smakprofil
Utseende: Grumligt gyllengul
Doft: Citrus, Grapefrukt, Granskott, Päronsplit
Upplevelse: Rikligt humlefruktig ale med en stor smakprofil där ananas, citrus och grapefrukt märks men även toner av päron och gräs. Välbalanserad öl med en lägre beska och juiceig karaktär.

Fakta - Session NEIPA

NEIPA (New England India Pale Ale) karaktäriseras av sin mjuka munkänsla som skapas med hjälp av specialmalt med tendens att ge stor grumlighet i slutprodukten. Till stilen hör också att den ska vara tydligt fruktig med toner av väl mogen tropisk frukt, något som skapas med hjälp av adekvat humle och jäst. Begreppet Session IPA har etablerats relativt sent och är i princip en lågalkoholhaltig version av India Pale Ale. Vilket ju i sig är två motsatta begrepp. Typiskt för ölvärlden är ju ändå att regler är till för att brytas och stilen Session IPA är här för att stanna.


Stamvört (P)
11,3
Restextrakt (% vikt)
2,6
Alkohol (% volym)
4,5%
Färg (EBC)
20
Beska
25

Relaterade