Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Sleepy Bulldog Pale Ale

Sleepy Bulldog pale ale var den första av våra bulldogöler, som såg dagens ljus. Den har pale alens karaktäristiska humlesmak med fruktiga toner och en markerad beska. Namnet härrör från en Bulldog som hette Krut. Med sina dryga 40 kilo muskler, ingav Krut välförtjänt respekt. Han var en sann glädjespridare precis som denna öl.

Pris
19:10
Artikelnummer
89923

Smakprofil

Utseende: Bärnstens färg.
Doft: En riklig humlefruktig doft med tydliga inslag av lycheefrukter och svarta vinbär.
Smak: Markerad beska med maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Fakta – Pale Ale

Benämningen Pale Ale förkommer i de flesta länder som har en produktion av ales. Traditionellt var en Pale Ale en ljusare typ av ale som bryggdes på ljusare malt. Idag förknippas denna ölsort mer med dess karaktäristiska humle som har fruktiga toner och en markerad beska utan att den blir allt för dominerande. Normalt ligger alkoholhalten i denna produkt på mellan 3,8 och 5,5 volymprocent.


Stamvört (P)
11,3
Restextrakt (% vikt)
2,0
Alkohol (% volym)
4,8%
Färg (EBC)
55
Beska
40
TILLVERKNINGSMETOD

Efter avslutad bryggning påbörjas huvudjäsningen i öppna jäskar med en Alejäst (överjäst) vid 15 C°. I Sleepy Bulldog Pale Ale används en Skotsk Alejäst som bidrar med en typisk traditionell alekaraktär. Efter jäsningsprocessen pumpas ölen över till en lagertank där den kyls ner till ca. -1 C° med en efterföljande mognad under ca. 2 veckor. Som avslutning filtreras ölen varsamt genom ett kiselgurfilter med påföljande kallstabilisering.


Relaterade