Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

White Bulldog Wheat IPA

White Bulldog Wheat IPA är en klassisk IPA som är brygd på vetemalt. Ölet är ofiltrerat för att få fram mer smak och aromer. Vi har använt humle från tre olika kontinenter där vithajen har sin hemvist nämligen Galaxy från Australien, Citra från U.S.A samt Pacific Jade från Nya Zeeland.

Pris
26:20
Artikelnummer
88939

Smakprofil

Utseende: Gyllengul persika, som drar mot bärnsten. Tack vare att ölet är ofiltrerat får det en något grumlig karaktär.
Doft: en något blommig doft, med både tydliga malttoner och mogna frukter som aprikos, passionsfrukt och citrus.
Smak: till en början känner man av en tydlig vetekaraktär med rostade malttoner och mogen banan och persika. Tydlig humlebeska och fyllighet och ett långt fruktigt avslut.

Fakta - IPA

Benämningen India Pale Ale är, som framgår av namnet, en ale med karaktäristiska humlefruktiga toner, kraftig beska samt en markerad fyllighet som kommer av en relativt hög stamvörtstyrka. Den höga stamvörtstyrkan innebär i sin tur att alkoholhalten i de flesta fall är betydligt högre än i andra ales. IPA kom till under sent 1700-tal när handelsförbindelserna mellan Indien och England krävde ett öl som kunde hålla sig fräscht under den långa resan. Då brygdes ett hårt humlat öl med högre alkoholhalt.


Restextrakt (% vikt)
3,8
Alkohol (% volym)
7,3%

Relaterade