Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Berliner

Wisby Berliner är vår gotländska tolkning av den syrliga ölsorten Berliner Weisse som i vår version fått tydliga toner av fläder. Precis som förra årets favorit Melon Wit släpps Wisby Berliner endast i en begränsad upplaga på restauranger och hos Systembolaget under sommaren.

Den friska smakbilden hos Wisby Berliner domineras av en stram syra som vägs upp av en lätt sötma från malten. Flädern känns igen i eftersmaken och tillsammans med syrligheten ger det en fyllig känsla. Det är dessutom en av få öl som går bra att dricka ur sugrör.

Pris
24,90
Artikelnummer
32889

Smakprofil

Doft: Toner av fläder blandas med lätt jästig karaktär
Utseende: Gyllengul, vit-grumlig
Smak: En stram syra dominerar smakbilden som vägs upp av en lätt sötma från malten. Fläder känns igen i eftersmaken och klingar sakta av tillsammans med syrligheten och ger en fyllig känsla. 

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Fakta – Berliner Weisse

Ölstilen Berliner Weisse har anor så långt tillbaka i tiden som 1500 talet. Ölstilen hade sin senaste storhetstid under 1800-talet då franska soldater under Napeoleons fälttåg gav den smeknamnet ”Champagnen från norr”. Berliner Weisse har under senare år börjat dyka upp igen efter en tids anonymitet, inte minst tack vare det ökade intresset för suröl.


Stamvört (P)
11,6
Restextrakt (% vikt)
2,7
Alkohol (% volym)
5,0%
Färg (EBC)
20
Beska
12

Relaterade