Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Farmhouse Ale

Det här är vår hyllning till Gotland. Wisby Farmhouse Ale består av äpplen från gotländska trädgårdar, plockade och insamlade av öborna själva. Ölet har en krispig äppelsyrlig ton, med välbalanserad maltkaraktär och låg beska. Samarbetet mellan Gotlands Bryggeri, Halfvede Musteri och lokalbefolkningen resulterar i en smakkombination som lämnar få oberörda.

Wisby Farmhouse Ale finns i Systembolagets TSLS-sortiment från och med den 1 november 2018. Ölet kan även beställas styckvis i hela landet genom systembolaget.se.

Pris
26,90
Artikelnummer
33302-03

Smakprofil

Utseende: Disig höstlövsröd färg
Doft: Äppelpaj, maltsirap, ciderkaraktär
Upplevelse: Återhållsam sötma med en lättare beska och lätt syrlig karaktär från den utjästa äpplmusten. Den karamelliserade malten hjälper till att balansera ölet och man får en intressant smakkombination där man känner röda äpplen samtidigt som den maltiga karaktären ger en sirapston som balanserar smakupplevelsen.

Fakta - Farmhouse Ale

Att brygga en så kallad Farmhouse Ale har sina rötter i en gammal europeisk tradition där man bryggde öl av korn, humle och jäst från den egna gården. Om man hade knapert med korn var det dock vanligt att använda andra råvaror som fanns tillgängliga under säsongen, som exempelvis frukt.


Stamvört (P)
13,5
Restextrakt (% vikt)
2,8
Alkohol (% volym)
6,0%
Beska
22

Relaterade