Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Lager

På Gotlands Bryggeri går vi gärna vår egen väg. Vi gör gotländska tolkningar av traditionella ölstilar. Så när vi nu släpper vår version av den populäraste typen av öl – en klassisk lager – är den allt annat än just vanlig!

Wisby Lager är ett bärnstensfärgat öl med smak av röda bär, signerad humlesorten Monroe. En modern och smakrik lager som inte kompromissar med kvaliteten.

Pris
17,90
Artikelnummer
84923-03

Smakprofil

Doft: Röda bär 
Utseende: Bärnsten
Smak: Lätt men ändå maltig karaktär med halm och kanderat socker samt en balanserande och en mer modern humleton med en aromprofil åt hallon, körsbär och apelsin. 

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Fakta – Lager

Lager är underjäst och den vanligaste popuäraste öl. Ordet kommer från tyskans ord för att lagra, och lageröl tål mycket riktigt lagring bättre än överjästa öler. Jäsningen av lager sker vid låg temperatur – mellan 6 och 12 grader. Jäsningen är långsammare än vid ett överjäst öl. Jästcellerna sjunker ner till botten. Det finns olika sorters lager – den mörka med mycket maltarom, den ljusa med tydlig humlebeska och en som ligger mellan de båda andra och har en lite sötare smak.


Stamvört (P)
11,2
Restextrakt (% vikt)
2,4
Alkohol (% volym)
4,7%
Färg (EBC)
23
Beska
30

Relaterade