Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Påsköl

Vår uppskattade påsköl är inspirerad av den bayerska öltypen Märzen - en klassiskt underjäst öl packad med mörkrostad malt och uteslutande aromahumle. En fyllig men samtidigt frisk brygd med en väl avvägd sötma. Ett öl som är skräddarsytt att passa det mesta på påskbuffén men som självklart också går att njutas bara för sig själv. Wisby Påsköl är en säsongsprodukt.

Pris
19:90
Artikelnummer
1390

Smakprofil

Utseende: Djup bärnstensfärg med ett visst drag åt mörkare mahogny.
Doft: Tydlig rostad maltaromatisk arom med humlefriska inslag påminnande om mogna citrusfrukter, plommon och svartvinbärs blad.
Smak: Markerad fyllighet och humlebeska med toner av rostad malt, torkade frukter och lång humlefrisk eftersmak.

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Fakta – Lager

Lager är underjäst och den vanligaste sortens öl. Ordet kommer från tyskans ord för att lagra, och lageröl tål mycket riktigt lagring bättre än överjästa öler. Jäsningen av lager sker vid låg temperatur – mellan 6 och 12 grader. Jäsningen är långsammare än vid ett överjäst öl. Jästcellerna sjunker ner till botten. Det finns olika sorters lager – den mörka med mycket maltarom, den ljusa med tydlig humlebeska och en som ligger mellan de båda andra och har en lite sötare smak.


Stamvört (P)
14,0
Restextrakt (% vikt)
2,8
Alkohol (% volym)
6,0%
Färg (EBC)
50
Beska
45
TILLVERKNINGSMETOD

Efter avslutad bryggning påbörjas huvudjäsningen under 10 dygn i 12,5 C° i rostfria tankar. Därefter pumpas ölen vidare till en lagertank där mognaden sker under tre till fyra veckor i 0 C°. Efter lagringen sker en lättare filtrering av ölen samt med en påföljande sterilfiltrering.


Relaterade