Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Pils

Man brukar säga att pilsen är bryggmästarens stolthet och Wisby Pils är inget undantag. Wisby Pils är en pils med de klassiska inslagen av en riklig humlekaraktär som istället för att vara besk, är mer markerad och balanserad.
Wisby Pils ska serveras med en tydlig skumkrona. Luta glaset i lodrät ställning och låt ölen skumma upp till bredden. Låt glaset stå ca. 1 minut och fortsätt upphällningen tills det att man erhållit en skumkro- na som är två fingrar tjockt. Detta förfarande skall ta ca. 3-5 minuter men det är det mest idealiska sättet att avnjuta produkten. Serveringstemperaturen skall ligga mellan 8 och 10 C°.

Pris
19,50
Artikelnummer
1570

Smakprofil

Utseende: Ljus, gyllengul färg.
Doft: Lätt rostad maltaromatisk doft med tydlig örtig humleblomma med friska inslag av mineraltoner.
Smak: Markerad humlebeska med balanserad fyllighet och lång eftersmak påminnande om ljus knäck.

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Fakta – Pils

Vad som kännetecknar en pils är dess rikliga humlebeska, oftast i kombination med en blommig humlearom. Wisby Pils är en pils med de klassiska inslagen av en riklig humlekaraktär som istället för att vara besk, är mer markerad och balanserad. Det beror på att vi endast använder aromahumle som ger en fin harmoni mellan humlebeska och en blommig humlearom.


Stamvört (P)
11,4
Restextrakt (% vikt)
2,0
Alkohol (% volym)
5,0%
Färg (EBC)
8,8
Beska
40
TILLVERKNINGSMETOD

Huvudjäsningen pågår under 10 dagar i 12 C°. Efter avslutad jäsning pumpas brygden till lagertank där den får mogna i 4-6 veckor i 0 C°.


Relaterade