Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Weisse


Ett veteöl av bayerskt snitt fast i gotländsk tappning. Överjäst och med 60% vetemalt enligt alla konstens regler. Vårt veteöl är en ”Hefeweizen” vilket betyder att jästen får vara kvar i det färdiga ölet. Det bidrar till att smaken blir intensivare.

Pris
27:50
Artikelnummer
1459

Smakprofil

Utseende: Tjock, gyllengul färg som påminner om mogna persikor.
Doft: Tydlig, blommig doft med inslag av gräddkola och mogna frukter som banan, aprikos och citrus.
Smak: Balanserad fyllighet med en riklig smakkombination av rostad malt, mogna bananer och torkade fikon som stöttas av en tydlig humlebeska som bidrar till en lång eftersmak.

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Fakta – Veteöl

Wisby Weisse är en veteöl som är tillverkad efter bayerskt typsnitt och tradition. Det innebär bland annat att minst 55 procent av det totala maltinnehållet måste utgöras av vetemalt och vara överjäst. De flesta bayerska veteöl är så kallade ”Hefe Weizen” vilket innebär att man låter jästen finnas kvar i det färdiga ölet. Det gör att du när du häller upp ölet ser en jästfällning i flaskan, eller i glaset. Bevarandet av en jästfällning i produkten bidrar till att smaken blir intensivare än hos ett filtrerat veteöl. Filtrerade Weiss Bier brukar kallas för ”Kristall Weizen”.


Stamvört (P)
12,5
Restextrakt (% vikt)
3,0
Alkohol (% volym)
5,0%
Färg (EBC)
11
Beska
30,5
TILLVERKNINGSMETOD

Efter avslutad bryggning påbörjas huvudjäsningen under 5 dygn i 20 C° i öppna jäskar. Därefter pumpas ölen vidare till en sluten lagertank där kröjsning sker av ytterligare en vetebrygd under samma temperatur. Efter kröjsningen kyls ölen ned till 0 C° med påföljande 2 veckors mognad.


Relaterade