Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Sankt Hansgatan mitt i Visby


Mitt i hjärtat av världsarvsstaden Visby, på S:t Hansgatan, ligger Gotlands bryggeri. För 4 000 år sedan låg det en stenåldersboplats bara några hundra meter bort och strandkanten gick där gatan sträcker sig idag.

Det är inte första gången som S:t Hansgatan 47 inhyser ett bryggeri. För drygt hundra år sedan huserade Wedinska bryggeriet på samma adress, även om det precis där vårt bryggeri ligger idag , då låg ett stall för hästarna som drog vagnar med bryggeriets öl. Söder om oss vetter idag stora skyltfönster, fyllda med antikviteter, ut mot gatan. Då, för över hundra år sedan, låg det bostäder i nedervåningen och på övervåningen serverades Wedinska bryggeriets öl i en ölhall. 1909 stängde Wedins bryggeri och en Pingstförsamling flyttade in på S:t Hansgatan 47. Där våra två kopparkittlar står idag slog församlingen sig ned i kyrkbänkarna för att lyssna till predikanten och i källaren, där vi har vår pub, fanns en dopbassäng.

Bara ett stenkast bort välver sig ett packhus från 1200-talet över den stenbelagda gatan och åt andra hållet hittar du puben Black Sheep Arms där du kan slinka in för att prova våra senaste provbrygder. Gatan börjar vid affärs- och restaurangstråket Hästgatan i söder och går över i Tranhusgatan, nästan i höjd med den rofyllda botaniska trädgården, i norr. På vägen hinner du passera Sankt Hansskolan, som stod klar 1859 och gränden som leder upp till den mytomspunna nattklubben, Munkkällaren, med kryssvalv från 1100-talet och uteliv sedan 1970-talet.